Partners

Partners

COMOKRA is een samenwerking tussen:

logo VDAB

 • De VDAB bestaat sinds 1989 en staat onder toezicht van de Vlaams minister van Werk.

  De VDAB heeft een sociale en economische opdracht:
  VDAB heeft als missie om, in het belang van werkgevers, werknemers en werkzoekenden, enerzijds, de arbeidsbemiddeling en, anderzijds, de begeleiding en de opleiding met het oog op de levenslange en duurzame inschakeling op de arbeidsmarkt van werkzoekenden en werknemers te verzekeren, organiseren en te bevorderen

  Om zijn opdracht zo efficiënt mogelijk uit te voeren, biedt de VDAB een uitgebreid en doeltreffend dienstenpakket aan: arbeidsbemiddeling, opleiding en loopbaanbegeleiding.

  Voor meer informatie kan u terecht op de website www.vdab.be
 •  

logo Sarens

 • NOTHING TOO HEAVY, NOTHING TOO HIGH is de slogan van dit Vlaams familiebedrijf dat in 60 jaar tijd de wereld heeft veroverd in het horizontaal en verticaal verplaatsen van lasten van uitzonderlijk gewicht of afmetingen.

  Hun werkgebied is de petrochemie, de energie en infrastructuurwerken.

  Sarens is aanwezig in 65 landen verspreid over alle werelddelen.

  Enerzijds hebben zij lokale business units zoals Sarens België , Nederland, Thailand, Brazilië en vele andere die vooral de plaatselijke markt bedienen door een oplossing te bieden aan het probleem van de klant en hiervoor de nodige middelen vrij te maken. Zij zijn ook een antenne voor de internationale business unit die nog hoofdzakelijk vanuit Meise bij Brussel worden gestuurd.

  De internationale business units Heavy Lift en Special Projects voeren vooral projecten uit zoals de bouw van een nikkel mijn, plaatsen van windmolenparken, bouw van energiecentrales, aan-, af- of nieuwbouw van petrochemische plants, wegnemen en plaatsen van bruggen in zijn geheel, enz....

  Sarens stelt in België 580 medewerkers tewerk, wereldwijd meer dan 4.543. Het geconsolideerde omzetcijfer wereldwijd heeft in 2017 de kaap van de € 602M bereikt. 

  Voor meer informatie kan u terecht op de website 
  www.sarens.com

   

logo vzw Montage

 • De vzw Montage is het vormingsfonds voor de sector van montage en kraanverhuurbedrijven. Bedrijven die opgenomen werden in de lijst van de monteurs van PC 111.3. Het vormingsfonds wordt paritair aangestuurd door ACV-CSC Metea, ABVV-metaal, ACLVB en Agoria.

  De nationale organisatie heeft tot doel de tewerkstelling en opleiding van risicogroepen te bevorderen. Het vormingsfonds vindt zijn financiering in de verplichte bijdrage voor risicogroepen en permanente vorming, telkens 0,10% op de brutolonen van de arbeiders tewerkgesteld onder het PC 111.3

  De organisatie sloot een sectorconvenant af met de Vlaamse Overheid. Sinds 2002 onderneemt ze acties in het kader van levenslang leren, aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt en diversiteit.

  Meer informatie over de organisatie vind je op www.vzwmontage.be